PRU12 : PMN isytihar calon di KEPALA BATAS ?

Posted: Februari 21, 2008 in Dunia Semasa

Beberapa hari menjelang penamaan calon 24 Februari ini, agenda harian YAB Pak Lah lebih cenderung menerima kunjungan Menteri Besar dan Ketua Menteri di Pejabat ‘Kubah Hijau’ untuk memperkenankan nama – nama calon yang akan dipertanding pada PRU12 ini. Dalam masa yang sama, gerakan PAS, PKR dan DAP satu demi satu mula mengisytiharkan calon masing – masing yang akan dinamakan.

rt.png

Tidak mahu ketinggalan dalam arus ‘mengisytiharkan’ calon – calon bertanding adalah parti yang bersungguh-sungguh hendak bertanding (status ROS dah sah kah ? ) iaitu PARTI MAHASISWA NEGARA. Saya tidak berminat hendak ‘copy and paste’ nama dan pencapaian calon yang disenaraikan di mahasiswakini.com. Lebih elok, jika anda melayari website tersebut dan bacalah satu demi satu nama-nama calon yang disenaraikan. Lebih menarik lagi, teka-teki calon PMN yang disenaraikan adalah untuk menentang YAB Pak Lah di Kepala Batas. Hurm,,, ?????

Ketika hasrat Presiden PAS untuk mengekori ke mana saja gelanggang yang boleh mempertemukan beliau dengan YAB Pak Lah, namun ternyata keseluruhan jentera PAS tidak mengizinkan beliau berbuat demikian yang akhirnya menyaksikan Presiden PAS akan bertanding mempertahankan DUN Rhu Rendang dan kembali merampas Parlimen Marang. Parti yang sudah ada reputasi pun tetap gentar nak meletakkan calon paling berpengaruh dalam PAS untuk menentang YAB Pak Lah tetapi parti kerdil malahan samar, PMN sangat berani menetang arus. Adakah ini satu tindakan yang realistik ?

Layarilah mahasiswakini.com untuk anda semua lihat calon-calon PMN bagi menentang YAB Pak Lah. Analisis lah setiap pencapaian mereka. Bagi saya, mereka dan cerita pencapaiannya lebih elok ditaip kemas untuk diletakkan dalam BIODATA DAN MANIFESTO CALON PILIHANRAYA KAMPUS. Itu yang SELAYAKNYA bagi mereka !

Walauapapun jua, ini lah manifestasi saya mengenai idea/gimik penuh idealistik wakil-wakil PMN ini. Usahlah melakukan tindakan yang tidak rasional sebegini rupa. Dengan hanya jumlah ahli (jangkaan) hanya 2,000 orang seluruh negara, adakah PMN masih lagi hendak memalu gendang menghebah kekuatan mereka ? Itu baru 2,000 orang SELURUH NEGARA, berapa ramai pula yang di KEPALA BATAS ?

Fikirkanlah logiknya, janganlah anda memBATASkan KEPALA anda yang telah dikurniakan akal oleh Allah.

KEPALA punya Otak, Otak punya Akal, Akal punya fikir, fikirlah tanpa BATAS !

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s