Fokus Projek Tahun Akhir !

Posted: Februari 26, 2008 in Peribadi

Menghitung hari..detik demi detik.. (post ini bertemakan lagu Menghitung Hari nyanyian Kris Dayanti). Hehe.

Bergelar pelajar tahun akhir tentunya tak boleh lari dari tugasan menyiapkan thesis aka projek tahun akhir. Untuk pengetahuan, bawaan jam kredit bagi Projek Tahun Akhir ini adalah sebanyak 8 jam kredit ! Bayangkan dengan jumlah yang sebegini banyak, pasti akan menjadi ‘durian runtuh’ apabila dikurniakan ‘A’. PNG yang bakal dapat pasti indah dan PNGK yang ada tentunya melonjak. Mudah-mudahan murah hati supervisor untuk kurniakan aku ‘A’ ! Amin.

Apapun, hujung bulan Februari ini akan menjadi pemula bagi segala kesibukan seorang anak kampus untuk memberi 200% fokus dalam menyelesaikan tugasan thesis ini dengan sempurna. Berikut adalah tarikh-tarikh penting :

a) 29 Februari 2008 – Penghantaran Abstrak (secara online) kepada Penyelaras. [normaniza@yahoo.com]

b)13 – 14 Mac 2008 – Pembentangan Projek (bentuk Poster)

c)Pertengahan April 2008 – Penyerahan Penuh Thesis.

Buat rakan – rakan se’course’, jangan leka dan alpa. Detik semakin hampir !

Sememangnya, menjalankan thesis ini selama hampir 6 bulan adalah satu perkara yang agak sengsara tapi pengalaman yang menarik. Komitmen, kerjasama dan semangat kecekalan yang tinggi sewajibnya ada lebih-lebih lagi, tapak kajian aku adalah di Melaka. (Petronas Penapisan Melaka). Bayangkan proses ulang – alik yang kerap dijalankan. Erm, tak nak lah cerita panjang lebar mengenai pengalaman menjalankan thesis ini sebabnya masih ‘in progress’ lagi menyiapkannya. Mudah-mudahan proses paling kritikal (presentation and writing) dapat disempurnakan dengan mudah dan lancar, pastinya dengan bantuan dari ALLAH MAHA ESA ! .

Ok. Selamat menyiapkan karya thesis anda !

Advertisements
Komen-komen
  1. harihaz berkata:

    otel.. abstrak… huhuhu… camne a? pening a..

    pastu. presentation aku dgr da tangguh la.. ke 19 mac. huhu…
    btw. format poster ape a?

    penamaya: tangguh kah ? bagus ! aku masih bingung tentang format poster la.

  2. miss gedikz berkata:

    sabar la ats ujian nye…semoga dpt kejayaan yg diidamkan….buat thesis lek lok eh…..jgn duk merayap je…huhu…..jgn lupe jg kesihatan k….

    penamaya: Baik Puan !

  3. az azhari berkata:

    perlukah????????????????

    penamaya : tanggungjawab sosial ni.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s