Arkib untuk Mei, 2008

terima KaseH ~

Posted: Mei 29, 2008 in Debat, Dunia Semasa, Peribadi

 

Alhamdulillah.

Satu lagi misi yang diimpikan, akhirnya berjaya dilangsaikan, tinggal tunggu disempurna n dilabuhkan.

TAHNIAH buat keseluruhan delegasi Bahas BM SMAP KAJANG ke HKSBP 35 Bahas Piala Perdana Menteri (PPM) 2008 !

Buat ketiga – tiga Pembahas SMAP KAJANG :

a) Mus – alhamdulillah. Bukan satu yang sia – sia biarpun bermula sebagai ‘bidan terjun’. Mus dah berada pada tahap yang tersendiri !

b) Fiq – alhamdulillah. Ternyata kesungguhan n pengorbanan yang banyak fiq lakukan untuk bahas dibalas Allah dengan jayanya. Abg harap sejarah Bahas nie akan jadi sebahagian dari memori terindah fiq sepanjang berada di SMAPK.

c) Hisyam – alhamdulillah. Selalu kena marah tapi itulah cara yang terbaik untuk sedar menjadi yang terbaik. Segalanya bermula dengan impian dan angan-angan, dan kini sudah Hampir Ke Situ ~

Buat Keluarga Bahas SMAP KAJANG :

d) Izlan – jika benar bagai dikata, moga persinggahan Lan di SMAPK dan komited dengan bahas akan menjadi kenangan manis yang bernilai untuk hidup di luar sana. Walau apapun ia, teruskan berfikir dan menjadi pemikir di belakang tabir !

e) Rashid – Terus bangun n matangkan diri. Ingat, manusia semakin hari menjadi semakin bagus. dan inilah yang akan jadi tanggungjwb dan amanah buat Rashid selepas ini.

f) Naim n Pyan – teruskan menyedut ilmu. bermula dari bawah sehingga kalian akan ke puncak jua nanti !

Tulang Belakang Bahas PPM :

g) Cik Dahlia – Tahniah ! Kekecewaan tahun lalu, nyata menghadiahkan kesedaran kerja kuat yang tiada taranya dan kini, kita kecapi apa yang dihajati !

h) Pn Hashimah – Tahniah ! Cita – cita ini yang menjadi pemula bagi segala yang kita ingini !

i) En Ali – kenangan LM yang paling indah, saya rasa. Thanx atas kesudian bersama – sama membantu dan terlibat dalam ‘keluarga’ ini. Mari kerja kuat untuk Misi 4 Julai ini !!!

j) Ex Dbtrs SMAPK – Thanx Zack sepanjang di Jitra. Thanx Apiz,Zedy,Harith, Dayat n Imdad dengan SMS kalian. Bro Pizy yang berada jauh di perantauan. Kita menjadikan mereka kuat !

 

SATU PERJUANGAN–SATU ARAH TUJUAN–DI BAWAH RAHMAT YG ESA–KITA MELANGKAH SEIRINGAN–SATU PERJUANGAN.

4 JULAI 2008 di Putrajaya International Convention Centre..

SMAP KAJANG vs SERATAS

AKHIR BAHAS BM PIALA PERDANA MENTERI 2008.

TO ALL SMAPKIANs…

Do come, support and Pray d besT for our beloved school !!!

 

Advertisements

Jemu + Sakit Hati ~

Posted: Mei 8, 2008 in Peribadi

Salam.

Entahlah, 2 3 hari dapat mengadap sepenuhnya tV mmg menjadi matlamat rehat ni ~

Layan KOnsert AF yang di Istana Budaya ( music arrangement Ramli MS, superb seh ! ) ~

Tgk LIVE setengah Jam Parlimen setiap 10 pagi. ( suppose kena anjak lagi la. 1/2 jam macam sangat sekejap ) ~

Layan beberapa siri Drama n MOvie di Ria, Prima, TV3, ASTRO Movies dll. ( Bella je pun yang menarik perhatian ) ~

TAPI….

BIla time nak layan BERITA PERDANA…… 10 minit sahaja aku sanggup nak layan ~

Entahlah, mesej PRU12 dari rakyat memang tak dapat ditangkap lagi oleh BARISAN PEMERINTAH ~

Usahlah nak melayan AKHBAR RASMI ‘mereka’ pun yang terang2 masih dengan fi’il lama ~

ABAI KAN lah.. kengkadang ikut emosi, tak sabar nak tunggu MP ‘lari + lompat’… ikut emosi la, ikut rasional x leh jugak ~

Apapun, rehat aku dikejutkan dengan Surat dari Unit SKET UM tentang Program Pra Pekerjaan UM sebagai keperluan ‘soft skills’ untuk mahasiswa Tahun Akhir. Start dari 11 Mei sampai 6 jun. LAMA NYE !!! Surat ni terpaksa aku ignore dulu sebab dah ada hal lain dan aku kena gak attend program opsyen pertengahan JUn ni. Tak per lah. Demi ‘mereka’ ~

Start Ahad ni, aku dah kembali sibuk dengan bermacam amanah dan tanggungjawab sehingga lah hujung Mei nanti. Harapnya rehat dalam lebih kurang 5 6 hari ini, memberi semangat dan energy baru buat aku ~

 

SUKA TENGOK IKLAN + ‘PERANG PROMOSI’ = AIR ASIA & MAS

ALHAMDULILLAH ~

Posted: Mei 7, 2008 in Uncategorized

Final Exam Semester 6 telah pun tamat dengan jayanya jam 5 petang Isnin lalu ~

Tahun 3 yang penuh suka dan duka, penat dan strugle juga telah tamat dengan jayanya ~

ALHAMDULILLAH ~

Sekarang ni aku di rumah (Melaka), ambil masa untuk rehat dan tenangkan diri sebelum plan apa yang akan dilakukan selepas ini. Rehat ini memang perlu untuk kembalikan diri sebenarnya, tenangkan emosi dan amarah dan terutamanya Qada’ segala Hutang Tidor !!! Haha.

Kepada rakan – rakan coursemate ~

THANX atas kerjasama dan kesudian menerima diri seadanya ~