Arkib untuk Jun 6, 2008

Minyak Lagi ?!!

Posted: Jun 6, 2008 in Dunia Semasa

Amati lah harga – harga di atas. Malaysia sebagai negara yang empunya koleksi petroleum sendiri malahan turut menjadi pengeluar dan pengeksport masih tidak dapat membendung kenaikan harga minyak ini.

Maybe somebody boleh try untuk explain kenapa Malaysia sebagai negara pengeluar tak boleh menikmati harga seperti negara – negara di atas ? Sebab saya agak musykil tentang situasi tersebut.

Seperkara lagi, saya mengharapkan tiada lah helah dalam kepimpinan untuk terus menaikkan lagi harga minyak selepas ini. Cukuplah dahulu. Sebab ada rumours katanya bulan Ogos, kita akan menikmati lagi kenaikan harga minyak ini.

Erm, kenapa lah perlu diberikan rebat tunai tu ? Apa lah salahnya terus diberikan subsidi tu. Dirisaukan dan diharapkan, janganlah ada masalah pada pemberian rebat tunai tu nanti. Hah, ni bebanan kerja dah bertambah lah ni, nak siapkan rebat dan nak uruskan prosedur rebat ni….. Gaji tak nak naik kah ???

Apapun, hari – hari mendatang perlu dilalui juga.

Beras Wangi dah diturunkan harga nya mulai tgh malam ini.

Tak sabar nak tunggu announcement, apa lagik yang turun selepas ini… ? Jangan pula kepimpinan yang kena turun….

Advertisements