Arkib untuk Ogos, 2009

Tee Keat-Soi Lek

Posted: Ogos 27, 2009 in Dunia Semasa

Aku sangkakan Melayu sahaja yang ada fi’il dendam tak sudah ni…

Aku sangkakan Melayu sahaja yang ada fi’il tikam menikam ni…

Aku sangkakan Melayu sahaja yang ada fi’il dengki mendengki ni…

Aku sangkakan Melayu sahaja yang ada fi’il gila kuasa ni…

Aku sangkakan pemimpin tertinggi Melayu sahaja yang ada fi’il veto ni…

Teringat kisah pemimpin bangsa aku dulu… Dr M pecat Anwar bila Tee Keat pecat Soi Lek ni, pemimpin bukan bangsa aku ni…

Agak-agaknya la, ni semua gara – gara 1Malaysia DS Najib la….

Perangai semua bangsa sudah mula meresapi sesama bangsa

Tahniah 1Malaysia !!!

Adakah perpecahan agenda transformasi BN….?

Salam Ramadhan

Advertisements

Aku Baru Konvo

Posted: Ogos 21, 2009 in Peribadi

Salam.

Aku dah lama habis belajar degree, x silap bulan 12 yang lalu…

Aku pun dah mula berjinak-jinak menjenguk ruang dan peluang di alam kerja..

Aku pun akan mula menyambung pengajian ke satu lagi peringkat tak lama saja lagi, insyallah…

Tapi….

AKU BARU SAHAJA KONVO 15 oGos yang lalu…..!!!!

Canseleri UM

Ijazah Sarjana Muda Sains (dengan kepujian) UM

ALHAMDULILLAH~

Kepada Tn Hj Khairuddin dan Pn Hjh Zuraidah, mak dan abah thanx so much atas segala jasa dan bakti !!!!!!!!

Kepada semua guru di SKBB dan SMAPK serta para pensyarah UM yang mengajar secara langsung mahupun tak langsung, terima kasih x terhingga !!

Kepada rakan-rakan seperjuangan di UM, terima kasih atas bantuan ‘tandatangan’, nota dan past years Q…korang memang insan mulia !!!

Kepada para pengawai di HEP UM, En S, Pn Piza, Kak Nor.. sokongan kalian banyak mendewasakan aku !!! Suka Kak Nor ada bersama time aku konvo !

Kepada rakan/teman/sahabat yang sentiasa ada dan memahami diri aku, aku ucapkan terima kasih sejuta-jutanya !!! Hidup ini bukan bersendiri……

Perasaan konvo memang menarik la…..!

dpn DTC UM

H1N1: Bila nak reda….

Posted: Ogos 6, 2009 in Dunia Semasa

Sudah 14 kematian

Hampir 1,500 dijangkiti

Apa sebenarnya yang sedang melanda negara kita ni ???

Adakah Kementerian Kesihatan lambat buat tindakan ?

Benarkah Kementerian Kewangan lambat luluskan bajet nak dapatkan vaksin nilainya jutaan ?

Adakah Kementerian Penerangan… lambat siarkan iklan pencegahan H1N1 ?

Benarkah Kementerian Pelajaran dan Kem Pengajian Tinggi  lambat beri pendidikan kesihatan ?

Jika betul lah andaian-andaian di atas ni, KPI boleh dinilai sebagai teruk atau tidak memuaskan ni…..!

ASASNYA……

Sama-samalah kita berdoa agar wabak ini segera diredakan oleh YANG MAHA BERKUASA.

Sama-samalah kita panjatkan hajat agar diri kita dan keluarga kita dijauhkan dari malapetaka ini.

Sama-samalah kita berpesan pada diri sendiri dan komuniti kita untuk berwaspada dari dugaan ini.

Amin~

Mungkin sudah tiba masanya, khutbah – khutbah Jumaat diselitkan dengan peringatan H1N1 dan doa mencegah penularan wabak ini. Kalau ada antara ‘top level’ dalam negara dilanda musibah, cepat sahaja diselit dalam doa khutbah…..

Katanya RAKYAT DIDAHULUKAN…………..

YA ALLAH, JAUHKAN BALA INI DAN SEJAHTERAKAN LAH NEGARA KAMI INI.

AMIN.