Arkib untuk Mac 26, 2012

masih ada yang memerlukan

Posted: Mac 26, 2012 in Uncategorized

Salam. 

Sgt lama tak bersiaran. 

2012, dah nak masuk bulan ke-4. 

Aku just nak kongsi apa yang aku rasa dan aku fikir. 

Buat mende yang kita minat, passion, soul, susah getir macamane pun kita akan harung jua. 

Sebab tu, ramai cakap, buat lah apa yang kita minat kerana akhirnya hidup ini perlu ikhlas dan enjoy. 

Buat mende yang dipaksa, terpaksa, sampai satu tahap, paksaan boleh menjadi rela dan minat, juga, paksaan tu boleh jadi satu ‘revenge’ pula nanti.

Seperkara lagi, meninggalkan mende yang kita minat, sayang, bukan mende yang mudah. 

Walau kadang-kadang ada yang kata, belajar untuk meninggalkan, belajar untuk melupakan…. 

Ya… pesan itu tepat cuma ianya tak semudah melontarkan pesan….. 

Bergelumang.

Berfikir.

Senang cite, ‘hidup’ dengan ‘passion’ ni…….. 

Sehingga ‘Passion’ ni lah yang menerbitkan rasa amanah, tanggungjawab…. 

Cuma, bila sudah ada yang membesar…… 

Kenapa rasa amanah, tanggungjawab tak dibiak bersama………….

Bukan niat nak memperkecilkan, bila membesar, banyak lah tugasan nya….. 

Tak semua orang boleh buat, seperti mana kita buat. 

Itu sahaja yang boleh aku pegang. 

Entahlah, pada yang faham, faham.

Yang tak faham, ambil sahaja yang berguna. 

Kerna muqadimmah post ni, aku stres ttg minat V paksa.

Apa niat kita,itu yang tentu cara kita.

Aku tak marah pada sesape, cuma, apa yang jadi ni…

Sedikit sebanyak buat aku berfikir…………………………

‘Mungkin ada ‘nilai’ yang aku terlepas pandang untuk sematkan dulu2…’  

 

Selagi mana Allah beri masa, ruang & peluang untuk berkongsi, berkongsi lah….. 

Kerana rezeki Allah, berkat Allah, rahmat Allah, Allah tidak kan lokek…… 

ketika korang memerlukan dulu, ada yang datang menghulur,

ingat, di sana juga, masih ada lagi yang memerlukan…………………… 

Salam. 

Advertisements